Ez a sütemény a család nagy kedvence, minden karácsonykor sütünk. Persze
általában két adagot, hogy elég legyen. :-))
Az
alap recept másfélszerese akkora lesz, hogy egy
gáz tepsi hátulján meg lehet sütni a lapokat. Mi úgy szoktuk.
Alaprecept:
tészta: - 5dkg margarin
- 1db tojás
- 10dkg cukor
- 1 evőkanál méz
- 40 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- pici tej
A margarint az egész tojással, a cukorral és a mézzel gőz fölött kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Melegen összegyúrjuk ( ha kemény, tejet adunk hozzá ) és 3 részre osztjuk.
Lisztezett tepsi hátán sütjük.
töltelék:- 6 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- kakaó
A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük és hagyjuk kihűlni. Közben a cukrot és a margarint habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pépet. A massza felét külön tálba tesszük, vagy rögtön rákenjük a legelső lapra, a másik felébe kakaót teszünk, és azt kenjük a második lapra.
A tetejére tesszük a 3. lapot, és ennek tetejére csokimázt kenünk.