Ez a dédnagymamám receptje. Anyukám nagyon szereti, csináltunk is már jópárszor, de Anyu azt mondja, finom nagyon, de mégsincs olyan íze, mint régen. Ez így szokott lenni. :-)
tészta: - 1 tojás
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál porcukor
- 30 dkg liszt
- szalakáli
A margarint a tojással és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a szalakálit. 3 részre osztjuk és lapokat sütünk belöle.
krém:- 1/2 liter tej
- 4 evőkanál liszt
- 4 kanál cukor
- 10 dkg vaj
- 14 dkg cukor
- 1 citrom leve és héja
A tejet a liszttel és a cukorral sűrű pépesre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral és a citrom levével és héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a pépet.
A lapokat megtöltjük és a tetejét megszórjuk porcukorral.
2 megjegyzés:
Ezt én is ismerem, meg is van a receptje. MAmámnak tényleg az egyik állandó sütije volt ünnepekkor. Húsvétra mi is megsütöttük anyósommal. :)
nagyon jo husvetra is megsutottuk
Megjegyzés küldése