E szerint a recept szerint sütőm a zserbót évek óta karácsonykor. Nagymamám receptje, a saját kézírásával van meg. :-)
tészta: - 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 egész tojás
- 2 dkg élesztő ( langyos tejben felfuttatva )
- 1/2 dl tejföl
töltelék: - 20 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 2 dkg kakaópor
- baracklekvár
- rum
A tésztát jól kidolgozom és 3 cipóra osztom. A cipókból tepsi nagyságú lapokat nyújtok. A legelsőt beleteszem a tepsi aljára és villával
megszúrkálom. Megkenem
baracklekvárral, és egyenletesen rászórom a töltelék felét, meglocsolom pici rummal. Ráteszem a második lapot, megszurkálom, megkenem lekvárral, majd rá a töltelék másik fele, rum. A 3. lapot ráteszem, azt is
megszúrkálom és egy órán át meleg helyen pihentetem.
Előmelegített sütőben sütöm, közepes tűznél.
Ha megsült, a tetejét
csokimázzal vonom be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése