Ez a sütemény a család nagy kedvence, minden karácsonykor sütünk. Persze
általában két adagot, hogy elég legyen. :-))
Az
alap recept másfélszerese akkora lesz, hogy egy
gáz tepsi hátulján meg lehet sütni a lapokat. Mi úgy szoktuk.
Alaprecept:
tészta: - 5dkg margarin
- 1db tojás
- 10dkg cukor
- 1 evőkanál méz
- 40 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- pici tej
A margarint az egész tojással, a cukorral és a mézzel gőz fölött kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Melegen összegyúrjuk ( ha kemény, tejet adunk hozzá ) és 3 részre osztjuk.
Lisztezett tepsi hátán sütjük.
töltelék:- 6 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- kakaó
A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük és hagyjuk kihűlni. Közben a cukrot és a margarint habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pépet. A massza felét külön tálba tesszük, vagy rögtön rákenjük a legelső lapra, a másik felébe kakaót teszünk, és azt kenjük a második lapra.
A tetejére tesszük a 3. lapot, és ennek tetejére csokimázt kenünk.
3 megjegyzés:
Anyu is sokszor sütötte ezt nekünk. Nagyon finom!
Amiable brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.
Megjegyzés küldése