2009. október 4., vasárnap

Zserbó (Erzsi mama)

E szerint a recept szerint sütőm a zserbót évek óta karácsonykor. Nagymamám receptje, a saját kézírásával van meg. :-)

tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 2 dkg élesztő ( langyos tejben felfuttatva )
  • 1/2 dl tejföl
töltelék:
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • baracklekvár
  • rum
A tésztát jól kidolgozom és 3 cipóra osztom. A cipókból tepsi nagyságú lapokat nyújtok. A legelsőt beleteszem a tepsi aljára és villával megszúrkálom. Megkenem baracklekvárral, és egyenletesen rászórom a töltelék felét, meglocsolom pici rummal. Ráteszem a második lapot, megszurkálom, megkenem lekvárral, majd rá a töltelék másik fele, rum. A 3. lapot ráteszem, azt is megszúrkálom és egy órán át meleg helyen pihentetem.
Előmelegített sütőben sütöm, közepes tűznél.
Ha megsült, a tetejét csokimázzal vonom be.

Nincsenek megjegyzések: