2009. november 15., vasárnap

Csokoládés szelet

tészta:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • mokkáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1 citrom héja
Az alapanyagokat összedolgozzuk, két részre osztjuk és 1 órát pihentetjük.

Töltelék:
  • 5 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg dió
  • 5 dkg reszelt csokoládé
  • kevés citrom leve
  • 1 dl rum
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót a csokoládét, a citromot és a rumot. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a masszához, majd a két kinyújtott lap közé töltjük és közepes lángon sütjük.

Nincsenek megjegyzések: