2009. november 21., szombat

Darázsfészek

Nagymamám sokat csinált ilyet.

tészta:
  • 35 dkg liszt
  • 5 tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő
  • pici só
  • tej
Az élesztőt kevés tejben megkelesztjük. Hozzáadjuk a lisztet a tojás sárgáját, pici sót és jól kidolgozzuk.

töltelék:
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg porcukorral
  • 2 csomag vaniliáscukor
  • vanilia
A vajat a porcukorral és a vaniliával habosra keverjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, rákenjük a krémet, összesodorjuk. 5 cm széles darabokra vágjuk és vajjal kikent tepsibe egymástól messzire rakjuk. 1/2 órát pihentetjük és lassú tűznél sütjük.

1 megjegyzés:

Wise Lady írta...

És nem szokta sütés közben tejjel meglocsolni?